e
Banner

Etiketler: denizyolu taşımacılığı



10 Soruda: Konteyner Krizi



Global konteyner krizi ve ani artan ürün ticareti talebi sebebiyle navlunların hiç olmadığı kadar arttığını belirten UTİKAD Yönetim Kurulu üyesi ve Denizyolu Çalışma Grubu Başkanı Cihan Özkal, ekipman ve yer sıkışıklığı sorunun Eylül ayına kadar devam etmesinin beklendiğini söyledi. Özkal, bu tür krizlere karşı yatırım miktarı yaklaşık 4 milyar Amerikan doları olması beklenen çoğunluk hissesinin özel sektörde olduğu, belirli oranda kamu hissesi de olan ve halka açık, dünya çapında bir konteyner hattının (armatör şirketinin) kurulmasını önerdi. 




Barsan Global Lojistik’ten global ölçekte yerel hizmetler


Yayın: 27-07-2021
Kategori: Denizyolu

Denizyolu taşımacılığında oldukça iddialı olduklarını belirten Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, “Bulunduğumuz ülkelerdeki yerleşik yapımız, lojistik süreçlerde ilgili ülke regülasyonlarına hakimiyetimizi de arttırdığından, özellikle liman varışı sonrası gümrükleme, depolama ve son taşıma gibi müşterilerimizden gelen süreçleri de sorunsuz tamamlamamızı sağlıyor. Dünya genelinde Barsan depolardan Barsan depolara taşıyarak stok maliyetimizi düşürüyor; sipariş bazında sevkiyatlar yaparak teslimat sürelerini kısaltıyoruz” dedi. 




Medkon filoya iki gemi ekleyecek, Akdeniz’de yeni bir hat açacak



2020 yılını tüm zorluklara rağmen artı büyümeyle kapatan Medkon, yeni yatırımlarla Akdeniz ve Karadeniz’deki varlığını daha da güçlendirecek. Halihazırda 9 gemi ile faaliyet gösterdiklerini belirten Medkon Lines Ticaret ve İş Geliştirme Direktörü Mustafa Gür, filoya iki gemi daha ekleyip, Akdeniz’de yeni bir hat açacaklarını söyledi. Gür, 2021 yılı büyüme hedeflerini ise yüzde 30 olarak açıkladı. 




DFDS intermodalde yeni hamlelerle güçleniyor


Yayın: 28-07-2021
Kategori: Denizyolu

DFDS, stratejik bir öncelik olarak belirlediği intermodal taşımacılık alanında yeni yatırımlarla kapasitesini artırmaya devam ediyor. DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, “2020 yılından bu yana intermodal faaliyetlerimizi yaklaşık 1/3 oranında artırdık. 2021 yılında DFDS'nin trenlerinde yaklaşık 100.000 intermodal ünitesinin olmasını öngörüyoruz”  dedi.




CLECAT, denizyolu lojistiğinde adil rekabet çağrısında bulundu


Yayın: 20-01-2022
Kategori: Denizyolu

Bazı armatörler, 1 Ocak 2022'den itibaren taşıma işleri organizatörlerine müşteri adına kontrat (named account) ile hizmet vermeyi durduracaklarını açıkladı. Müşteri tabanının bir kısmına hizmet vermeyi durduran bu karar ile lojistik hizmet sağlayıcılarının tedarik zincirindeki ihtiyaçlarını taşıma işleri organizatörleri ile gidermesinin önünü kesmek, bazı armatörler ile doğrudan iş yapmak amaçlanıyor.




Denizcilik Türkiye için vazgeçilmez bir sektör


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Denizyolu

Türkiye 30 milyon DWT’yi aşan gemi filosuyla dünyada 15.  sırada yer alıyor. “Denizcilik Türkiye için vazgeçilmez sektörlerden birisidir” diyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, hedefin 2030’da 50 milyon DWT ile ilk on ülke arasına girmek olması gerektiğini söyledi. 




Yeşil dönüşüm ve dijitalleşmede tam yol ileri



Denizciliğin daha da gelişmesi, imkanların artırılması, lojistik maliyetlerinin en aza indirilmesi için Bakanlık olarak yoğun şekilde çalışma yürüttüklerini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, dijitalleşme, yeşil denizcilik ve yeşil liman alanında birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 




Denizyolu taşımacılığında Lima farkı



Lima Lojistik, global armatörlerle kurduğu güçlü ilişkiler ve geniş acente ağıyla uluslararası denizyolu gönderilerinde istenilen yere ve zamanında alternatif çözümler sunuyor.